Изминаха близо три месеца, откакто пандемията от COVID-19 принуди стотици хиляди

...
Изминаха близо три месеца, откакто пандемията от COVID-19 принуди стотици хиляди
Коментари Харесай

Те искат всичко

Изминаха близо три месеца, откогато пандемията от COVID-19 принуди стотици хиляди хора да се затворят в домовете си. Ограничение, което в доста случаи не включва спиране, а смяна на работния ден. Много офис действия се правиха от вкъщи, с помощта на работата в мрежата, което, наред с други нововъведения, наподобява значимо за развиването на трудовия опит през идващите години. Опит, към който би трябвало да се добави гъвкавостта като главен детайл за повишение на щастието на служащите.

За да подчертаят какви промени се случват на работното място и кои ще имат още по-голяма тежест в кратковременен и средносрочен проект, El Confidencial и софтуерният консултант Iecisa, представител на професионалните услуги на Apple в Испания, проведоха семинар с присъединяване на Татяна Руджеро, маркетинг управител за Emeia de Jamf; Ксавие Ескалес, създател на AlwaysPeopleFirst, и Серхио Торес, шеф на бизнес линията на нововъведенията и трансформацията на работното място на Iecisa.

Пазарът на труда ще бъде доминиран в средносрочен проект от „ милениалите “ и „ сентениалите “, които през 2025 година ще съставляват 75% от работната мощ, сочат данни, предоставени от Ксавие Ескалес. 

" И двете генерации споделят една обща линия: те желаят всичко ", разяснява Серхио Торес. Въпросът е как да се възползваме от технологиите, с цел да предложим най-хубавият трудов опит на тези чиновници.

Гъвкавост и избор

Изборът е един от основните фактори, съгласно мнението на специалистите, когато става въпрос за повишение на удовлетвореността на чиновниците. И това е значим фактор, в случай че се придържаме към някои от цифрите, показани от Ескалес, които демонстрират, че 70% от испанците не са удовлетворени от работата си и 60% не биха предложили компанията си на своите другари. Как можете да обърнете обстановката? 

„ Изборът е значим. Ние не приказваме единствено за еластичност в графиците, само че и за други параметри. Например, с цел да изберете какъв вид компютър желаете да употребявате всеки ден, а това е развой, включващ както IT отдела, по този начин и отдел " Човешки запаси ". Това, което върша, е да дам опция на служителя, да увелича ангажираността му и да го направя доста по-продуктивен и ефикасен ", изясни Серхио Торес, шеф на бизнес линията на нововъведенията и трансформацията на работното място на Iecisa. 

„ Помислете за чиновник, който има машина, която работи погрешно. Това попречва неговата продуктивност и усилва недоволството му. И хардуерът, и софтуерът са значими ", на мнение е Татяна Руджеро, маркетинг управител за Emeia de Jamf. По думите й, в случай че компанията избере софтуерно решение за връзка в действително време, всички чиновници могат да имат достъп до тези запаси едновременно и по верния метод.

Засилете ангажираността

Увеличаването на щастието на служителя в работата му е стратегическо решение. Според Ескалес, той дава опция за поощряване на четири фактора, които предизвикват ангажираността на служащите: да употребяват мощните си страни, да се усещат ценени, да знаят, че мнението им ще бъде взето под внимание, да бъдат похвалени при положение на триумф. 

Не постоянно, обаче, технологията може да заличи всички проблеми. 70% от служащите са изпитали през месеците на изключително състояние някакъв признак на отмалялост, стрес или тревога, сочат данните, изнесени от Ксавие Ескалес, създател на AlwaysPeopleFirst. 

Ето за какво, съгласно Серхио Торес, технологията дава стойност, тъй като улеснява процесите, само че значимото е индивидът и това, което го заобикаля. 

Източник: elconfidencial.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР